Reumplere cartuse Cluj sfaturi

Reguli de folosire pentru imprimantele inkjet(cu cerneala)

1. Datorita compozitiei lor chimice, cernelurile sunt de mai multe tipuri; de aceea NU se foloseste pentru reumplerea cartuselor decat cerneala dedicata tipului de imprimanta si nu se schimba de fiecare data producatorul, astfel se evita infundarea cartusului si uzarea capului de scriere.
2.Nu se lasa imprimanta “pe uscat”. Dupa ce se tremina cartusul din imprimanta, trebuie inlocuit cat mai repede(cateva zile), cu un alt cartus plin, astfel se evita infundarea si uscarea capetelor de scriere la imprimantele care nu au cap de scriere detasabil, cap de scriere care uneori costa mai mult decat jumatate din imprimanta

colorate 3. Chiar daca nu aveti nimic de listat va recomand sa folositi imprimanta cel putin odata la 2 saptamani, cate un rand din fiecare  culoare, astfel cerneala circula prin capul de scriere si nu se usuca.

4. Nu se abuzeaza de functia de curatire a capetelor de scriere. Aceasta arunca prin capete cerneala deasupra unei zone de curatare care are niste bureti absorbanti. Majoritatea imprimantelor nu mai functioneaza atunci cand acest “wast zone” se umple pentru a evita situatia in care utilizatorul se trezeste pe birou cu o balta de cerneala groasa, toxica si care pateaza iremediabil.

5. Inainte de introducerea in imprimanta foile se ruleaza pe coltul mesei pentru a nu fi lipite intre ele. Mecanismele pentru hartie ale imprimante se ajusteaza la dimensiunea hartiei pentru a preveni fortarea mecanismelor de antrenare.

6. Nu se foloseste hartie necorespunzatoare:prea subtire, sau prea groasa, cu praf(de cele mai multe ori hartia de o calitate inferioara are pe suprafata ei praf de celuloza), mototolita, decupata, cu capse sau cu agrafe.

7. Daca se intampla sa ramana o foaie prinsa in imprimanta NU o fortati sa iasa. Indepartati celelalte foi din tava, opriti imprimanta si deschideti compartimentul cartuselor pentru a verifica daca hartia nu a ramas intre cartuse, daca nu reusiti sa scoateti hartia afara trebuie sa apelati ca specialisti , astfel evitati sa distrugeti angrenaje sau mecanisme foarte importante.

 

TOP